Alacak Sigortası Devreye Girdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası yürürlüğe girdi.

Bir süredir varlığı bilinen ancak aktif hayatta işlevsel olarak kullanım imkanı bugüne kadar bulunmayan alacak sigortası yapılan son düzenlemeler ile 01.01.2019 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.

Havuz Sistemi

Alacak sigortası Halkbank’ın bünyesinde oluşturacağı ortak bir havuz sistemi ile faaliyete başladı. Trafik sigortaları ve Dask sistemindeki mantıkla aynı olan alacak sigortası havuzda biriken teminatların sigorta kapsamındaki KOBİ’lere can suyu vererek hareket edeceği böylece ekonominin nefes almasının sağlanacağını vurgulandı.

Kobi alacak sigortası ile kendini teminat altına alacak olan orta ve küçük işletmeler yaptıkları hizmetin karşılığını bu sayede güvence altına alacak.

Alacak Sigortası Prim Oranı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yapmış olduğu düzenleme ile sistemin yürürlüğe girmesiyle birlikte sigorta şirketleri Halk Bank önderliğinde oluşturulan havuza girmek için çalışmalarına başladı ancak firmalar henüz prim oranları ile ilgili net bir bilgi ortaya koymadı.

Prim oranlarının alacak sigortası limitleri belirlendikten sonra net olarak ortaya çıkacağı düşünülmekte olup Sivas Halk Sigorta Yetkili acenteliği olarak çok kısa bir süre sonra alacak sigortası tekliflerini müşterilerimizle paylaşacağız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.